נשים

אחרי לידה

  • כ"ב אב התשע"ז

שאלה

שלום, רציתי לשאול לגבי ברכת הגומל אחרי הלידה, כמה זמן אחרי לידה אפשר לברך? האם חייב מיניין?ובבית הכנסת ? אני פשוט מפחדת לשכוח לברך כי אני לא אגיע לבית כנסת לפחות חודשיים. שאלה נוספת- אני מניקה ,וקמה בלילה כמה פעמים להניק האם אני צריכה ליטול ידיים כל פעם שאני קמה עם ברכה ?

תשובה

שלום וברכה

יש לברך הגומל בבית הכנסת ויכולה לברך לאחר חודשיים כאשר את מבריאה לחלוטין בעז"ה.

מעיקר הדין לא חייבים ליטול ידיים אלא כאשר קמים לגמרי. ממידת חסידות ראוי ליטול ידיים לפני ההנקה אולם אין לברך על הנטילה.