אשכנז או ספרד?

  • כ"ב אב התשע"ז

שאלה

שלום, כבוד הרב! יש לי שאלה חשובה שאשמח אם תענה עליה: יש לי אבא ישראלי, אביו ישראלי ונכד של טורקים ולכן נחשב ספרדי, אמא של אבא שלי ארגנטינאית חבדניקית. (אשכנזיה). ההורים של אבא שלי התגרשו ובבית האמא של האבא נוהגים מנהגים אשכנזים. ואבא של אבא שלי לא דתי... אמא שלי בת להורים ספרדים מרוקאים שחזרו בתשובה דרך ברסלב ולכן נוהגים מנהגי אשנכז (למרות היותם ספרדים...) הורי לפני הגרושים נהגו בבית מנהגי אשכנז אך מפאת ריחוק מבתי ספר אשכנזים שמו את הילדים (כולל אותי) בבתי ספר עם חינוך ספרדי. למרות שאחי הגדול למד במוסדות אשכנזים כיוון שהתאפשר... אני לא מרגישה שלמה עם חינוך ספרדי ולכן אני מתפללת בסידור על פי נוסח אמא של אבא שלי (אשכנזיה, נוסח האר"י) והולכת על פי מנהגיה. אמא שלי התחתנה בשנית עם אשכנזי ובבית אנו נוהגים מנהגי אשכנז. שאלתי היא: מה אני נחשבת, אשכנזיה או ספרדיה? ועל פי אלו מנהגים אני צריכה ללכת? על פי בית אם אבי? או מנהגי אימי (למרות היותם מושפעים מבעלה שאיננו אבי) או על פי האב של אבי (ספרדי) לאמא שלי החמרות מסויימות ללא קשר לבעלה, לבעלה החמרות משלו, ולאמא של אבי החמרות משלה(חב"ד)... על פי מה אני צריכה לנהוג? או שאני צריכה לבחור לעצמי? (מאז ומתמיד הזדהתי יותר עם הזרם האשכנזי)... תודה רבה על התמיכה והמענה....

תשובה

שלום וברכה

את יכולה לנהוג כאשכנזיה ואם את מזדהה עם חב"ד את יכולה לנהוג לגמרי כפי מנהגי חב"ד.

כאשר תתחתני תנהגי כמנהגי בעלך.