תיקון פגם הברית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד כבוד הרב שלום רב אני כיום בן עשרים וחוזר בתשובה לאחר שגיליתי את האמת ברוך ה`!!!!! ולפני שגיליתי את האמת חטאתי מאוד מאוד בפגם הברית בחילול שבת ובעוד דברים גרועים איני רוצה להזכירם מפני הבושה הרבה! ושאלתי היא: בשיעורים שהייתי למדתי שכל חטא יוצר מלאכי חבלה ורציתי לדעת איזה דברים קשים ככל שיהיו בכדי להשמידם? בתודה עידן טויטו

תשובה

עידן על בעל תשובה נאמר שהוא כאדם חדש ואינו אותו אדם שהיה, מימלא אותם עבירות שעשית אינם מקטרגות עליך כבר.

אומנם יש עבירות שמצריכות תיקון כדוגמאת פגם הברית, ויש עבירות שיוצרים ריחוק כחילול שבת,על כך הצער שאתה מצטער על שחטאת מכפר, וכן לימוד תורה כנגד כולם, כל דף גמרא שהינך לומד הוא תיקון גדול .

אתה צעיר , ואל תתעסק יותר מדי בעבר ומה שהיה עוד יגיעו שנים שתיהיה בעל משפחה ומיושב יותר בדעתך ותנמצא כיצד להתעסק עם העבר, כרגע להסתכל ולחשוב על העתיד בלבד.

בהצלחה