למה מי ששומע סיום מסכת נחשב כאילו סיים את המסכת

  • כ"ד אב התשע"ז

שאלה

אני בחור ישיבה ורציתי לישאול למה מי ששומע סיום מסכת נחשב כאילו סיים את המסכת

תשובה

שלום וברכה

הגמרא אומרת במסכת שבת דף קיח עמוד ב  אמר אביי: תיתי לי, דכי חזינא צורבא מרבנן דשלים מסכתיה עבידנא יומא טבא לרבנן. זאת אומרת שכאשר אחד מהתלמידי חכמים מסיים מסכת זה יום חג לכל התלמידי חכמים.

הרבה טעמים נאמרו בדבר ואחד מהם. לימוד התורה אינה משפיעה טובה רק על הלומד אלא על כל העם ועל כל העולם כולו ולכן סיום מסכת אף של לימוד תורה של יחיד הוא יום שמחה לכל העולם כולו.

בהצלחה,