האם מותר להשתמש במשחת שיניים עם כיסוי אחד שהיה בשירותים.

  • כ"ד אב התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב .תחילה אני כרגע גר עם הוריי שהם חלוניים. פעמים שנוצר מצב כזה שהמשחת שיינים נגמרה לי (אגב אני מצחצח בחדר מקלחת שהשירותים נבדלים על ידי צורת הפתח מהמקלחון ומהכיור ) ,והבעיה נוצרת לאחר מכן .מכיון שההורים שלי מצחצחים שניים בחדר השירותים שלהם ,ובו אין הפרדה בין השירותים לכיור. ידוע לי הדבר שאסור להכניס אוכלים ומשקים לשירותים , אלא אם יש שתי כיסוים המכסים את האוכלים והמשקים.אולם אם בדעיבד הכנסו אוכלים ומשקים ,אפשר להשתמש על ידי כך כמו שנוטלים ידיים בבוקר ,כך לנטול במים את האוכלים או/ו המשקים.השאלה שלי היא כזאת מאחר ולקחת משחת שיניים מחדר שירותים שהיה תחת כיסוי אחד , ולנטול אותה במים ,זה מבחינתי האישית לא הכי נוח מתאים ורלוונטי.האם יש עוד פתרונות על פי ההלכה כן להשתמש במשחת שיניים כזאת ? תודה רבה מראש .

תשובה

שלום וברכה

משחת שיניים אינה מוגדרת כמאכל ולכן אף אם היתה גלויה לגמרי בשירותים אין בה כל חשש.