שאל את הרב - כללי

האם אישה חוזרת בגלגול?

  • כ"ד אב התשע"ז

שאלה

שלום רב, שמעתי שלאשה אין גלגולים... אם כך הדבר אז מה יש לה לתקן? היא מתקנת את החטא הראשון של חווה- נוטעים בה איזשהו יצר/תאווה שעליו היא צריכה לעבוד? משהו ספציפי הכל מכלול החטא הראשון?

תשובה

שלום וברכה

זה נכון חלקית.

נשים שאין להם קשר ללימוד תורה כלל , אין להם זכות להתגלגל כדי לתקן את חטאי הגילגול הזה. אבל נשים שיש להם קשר לתורה או כאשר יש סיבות אחרות לגילגול בוודאי שהן יכולות להתגלגל.