נטילת ידיים ועוד

  • כ"ה אב התשע"ז

שאלה

1. אני יודע שהגוף צריך להיות נקי שמניחים תפילין, מה לגבי דברים נוספים. כמו למשל ברכות על האוכל? יש לי בעיה של טפטוף אחרי מתן שתן. אני כל הזמן מחליף בגדים כדי לברך וזה מקשה מאוד. האם לא חייבים לברך בגוף נקי? והאם גוף נקי צריך רק לתפילין או לעוד דברים? 2. אני יודע שלפני תפילה צריך ליטול ידיים, האם צריך ליטול ידיים גם לפני תפילה של לימוד תורה (" לא אומר על טמא טהור וכו") 3.האם לפני הנחת תפילין צריך ליטול ידיים למרות שאני לא קורא עדיין את התפילה אלא רק קריאות שמע? 4. אני נוטל ידיים גם שאני יוצא מהשירותים, למרות שלא לקחתי את זה על עצמי עדיין, כי יש לי חשש שאם לא נטלתי, יש טומאה כשנוגעים באוכל וכולי, כנ"ל נטילה בבוקר. האם אני נוהג נכון או ליטול רק שאקח על עצמי? 5. האם אחרי עישון סיגריה צריך ליטול ידיים? 6. האם מותר ליטול ידיים שלא לצורך? 7. לא תמיד אני מעריך נכון רביעית כשאני נוטל ידיים. האם על כל יד מספיק שפיכה אחת של רביעית ומעלה ואחרי כן שתי השפיכות הבאות של אותה יד יכולות להיות בכמות פחותה מרביעית?

תשובה

שלום וברכה

1. הטיפטוף של הטיפות לאחר השתן שנבלע בבגדים אינו מונע מלהתפלל או לברך.

2. נטילת ידיים היא רק לפני תפילת עמידה.

3. לא חובה.

4. נוהג נכון.

5. לא.

6. כן.

7.  די ברביעית בפעם הראשונה כדי לפתור את כל הספיקות.

בהצלחה,