קרפיון מוריד צהבת

  • כ"ה אב התשע"ז

שאלה

שלום הרב, האם קרפיון יכול לרפא צהבת מתינוק? שמעתי שהרה"ג יהודה גמליאל שליט"א כתב על זה משהו. זה אמיתי? מאת הרה"ג יהודה גמליאל שליט"א 7/11/2008 וביום השמיני ימול בשר ערלתו וגו' אם יש לתינוק צהבת יש לקחת 2 דגי קרפיון חיים ולשימם באמבטיה יחד עם התינוק למשך כ-10 דקות (מומלץ להפריד בין הדגים לבין התינוק באמצעות רשת למנוע פגיעה בתינוק מה קוצים שבגב הדגים) לאחר מס' דקות ימותו הדגים ויתהפכו על גבם וישאבו את הצהבת מהתינוק, כך הרב יהודה ממליץ לכל שואל והדבר מדהים, ניתן לפתוח את הדג ולראות בעיין כיצד כל הדג צהוב ואפי' החתולים לא יאכלו אותו, ומהווה פתרון לאפשר לתינוקות להימול ביום השמיני.

תשובה

שלום וברכה

בעיתון המודיע במדור פטנט רשום זה הופיע והיו עדויות רבות שזה מועיל וכתבו שגם דגי זהב קטנים מועילים. נחלקו בו הדעות האם זה מומלץ ורצוי או שאין לעשות זאת והיו בזה דיונים רבים. אינני יכול לחוות דעה לכאן או לכאן.