האם כדאי לקרוא לבן בשם "אדם"?

  • כ"ח אב התשע"ז

שאלה

שלום רב, האם כדאי לקרוא לבן בשם "אדם"? בברכה ובתודה, הדס

תשובה

שלום רב,

אפשר לקרוא לבן בשם "אדם", אך היות שדעת המבי"ט זצ"ל שיש להימנע מכך, כדאי למצוא שם שמומלץ לכל הדעות.

מקורות: יעויין בשו"ת המבי"ט חלק א' (תחילת סימן רעו) שאין להעלות שם אלא מאברהם ואילך, ולא יקרא בישראל לכתחילה שם אדם. ע"ש. אמנם בברכי יוסף יורה דעה (סימן רסה אות ו) הביא מהכנסת הגדולה שתמה עליו, שהרי מצינו ר' בנימין בר יפת, וח"ו שאביו של ר' יפת פרץ גדר וכו'. וכיוצא בזה יש להעיר מעקביא בן מהללאל. וסיים שם, שהעולם אין נזהרים בזה. ע"ש. וכן בפתחי תשובה יורה דעה (סימן רסה סק"ו) הביא משו"ת תשובה מאהבה חלק א' (סימן לה) שאין להקפיד בזה, שהרי מצינו רבי בנימין בר יפת ועקביא בן מהללאל, וראובן קרא לבנו בכורו חנוך. והרב חיים קניבסקי שליט"א בספר טעמא דקרא (סוף פרשת נח) מנה ל"ג מקומות שנראה שלא חשו לזה. ע"ש.

אמנם כתב בשו"ת תשובות והנהגות חלק א' (סימן תרה) שלכתחילה אינו נכון ליכנס לספיקות, ומכל מקום נראה שעיקר דברי המבי"ט היינו כשקורא שם נח על שם נח, שראוי לבחור שם לאחר אברהם אבינו ע"ה, אבל אם יש לו קרוב בשם נח, וקורא לילד על שמו אין בזה קפידא כלל, ויש שנהגו שאם קוראים אז בתורה קוראים הנולד כשם הפרשה של אותה קריאה, ובזה קורין שם נח בפרשת נח. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס