שבת

הלכות שבת - קרם לחות ומגבוני לחות

  • א' אלול התשע"ז

שאלה

שלום רב רציתי לדעת האם מותר לשים בפנים תחליב לחות ? זה כמו סבון פנים וגם האם מותר להשתמש במגבונים כדי לנקות כתמים על השעוונית משולחן שבת תודה

תשובה

לכבוד השואלת,

1. אסור למרוח קרם לחות על הפנים בשבת.

שמן שאינו למטרה רפואית מותר למרוח בשבת ללא חשש.

2. כיון ששימוש במגבונים לחים הוא מחלוקת בין פוסקי הדור, לכן מן הראוי להשתמש במים עם היד, ולנגב עם ניר רגיל לאחר מכן, ולא להשתמש במגבונים.

ובמקרה ששהאדם הוא איסטניס מאד ואינו יכול לנגב כך,  המיקל יש לו על מי לסמוך; ומן הראוי לסחוט את המגבונים מערב שבת, ולהשאיר אותם בתוך שקית שהלחות לא תצא מהם, ובשבת להשתמש בהם כיון שבמצב כזה הם כבר לא "טופח על מנת להטפיח.

בברכה,

צוות הידברות