שבת

גלאי נפח במלון

  • ב' אלול התשע"ז

שאלה

האם מותר להשתמש במיזוג בחדר במלון בשבת אם יש גלאי נפח שמפעיל אותו אוטומטית ? הרי זה כאילו שאני גורם לגלאי לפעול ובכך אני עובר על חילול שבת ?

תשובה

לכבוד השואל,

אסור להשתמש בו בשבת אם לא נטרלו את הגלאי נפח לפני שבת.

וזה מה שמצאנו בנושא:

"למרות מאמצינו ההלכתיים והטכנולוגיים אין לגלאי נוכחות פתרון שיאפשר שימוש בו גם בשבת", אומר ראש מכון צומת, המהנדס, הרב ישראל רוזן. "כאשר קונים מזגן חיוני לשים לב האם הוא כולל חיישן תנועה. ואם כן – האם קיים מתג המאפשר הפסקת פעולת הגלאי בשבת. ואם אכן יש – ראוי לעשות סימן מובהק שיזכיר לנטרלו לפני כניסת השבת."

בברכה,

צוות הידברות