דברי ביקורת על רבנים

  • ה' אלול התשע"ז

שאלה

שלום לכבוד הרב, יש פעמים שבפורומים מוזכרים רבנים שלא מקובלים על כל החברים בפורום. וזה מוביל ללשון הרע על אותם רבנים עד כדי מילים חריפות שלא אמורות להיאמר. מה עושים במצב כזה? הרי תמיד יהיה מתנגד לרב כזה או אחר, ולהחליט לא לפרסם שיעורים/דברי תורה של רבנים זה לא אפשרי וגם לא הוגן כלפי אלו שכן אוהבים את אותם רבנים. האם צריך למחות בתוקף על כל זלזול ברב (גם אם הביקורת היא לפעמים נכונה) באשר הוא? איך כבוד הרב ממליץ לעשות זאת? ומה החומרה בלשון הרע על רב? תודה רבה, אסתר

תשובה

שלום וברכה

ראוי מאוד לכל ירא שמיים לא לגלוש בשום פורום שיש בהם ביקורות על יראי ה' ועל תלמידי חכמים.