תפילה וברכות

מתפלל שמונה עשרה ביחיד, האם מותר להתפלל קצת בקול?

  • ט' אלול התשע"ז

שאלה

שלום רב! רציתי לדעת אם כשאני מתפללת תפילת 18 ואני נמצאת לבד, האם עדיין צריך להתפלל בלחש? או שאפשרי להתפלל בקול קצת יותר גבוה כמו בשאר התפילה. תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

אם את לא יכולה לכוון מבלי שתתפללי בקול - מותר לך להגביה את קולך גם בשמונה עשרה כפי הדרוש לצורך הכוונה. והיתר זה הוא רק כשאת מתפללת ביחיד, אולם בציבור אסור להשמיע קול בתפילת שמונה עשרה אפילו במקצת, כי זה מפריע לשאר המתפללות.

מקורות: שלחן ערוך אורח חיים (סימן קא סעיף ב) ומשנה ברורה שם.

בברכה,

הלל מאירס