כשרות ושנת שירות

  • י' אלול התשע"ז

שאלה

שלום רב, אני עוד מעט בן 18 והתחלתי לפני שבוע שנת שירות ובשנת השירות אנחנו עובדים במקום שנקרא בית נוער ומטפלים בילדים שהמשפחות שלהם לא יכולות לטפל בהם ולא תמיד יכולות לספק להם מזון ואהבה ותשומת לב. אז אנחנו מספקים להם ארוחת צהריים וארוחת ערב ועושים איתם הרבה מאד פעילויות ומכילים אותם (אנחנו חמישה מתנדבים בבית נוער וכל פעם מישהו אחר מגיש את הארוחות.מדי פעם גם אני). עכשיו הבעיה היא שאין לנו בבית הנוער סכו"ם חלבי ובשרי ושלא מחכים את כל השלוש שעות בין הארוחת צהריים שבה אוכלים בשר לבין הארוחת ערב שהרבה פעמים אוכלים בה חלב, אלא בדרך כלל שעתיים או שעתיים וחצי. אני כמובן כן שומר על הכשרות שלי ויש לי סכו"ם משלי אבל אני מאד מתלבט מה עליי לעשות בנוגע לכשרות שם כי אני לא בטוח שאצליח לשנות ב100% אבל אולי אוכל לשפר קצת. תודה מראש ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

אסור להאכיל יהודים חלב לאחר בשר לפני ההמתנה כדת וכדין וכמובן שאסור להאכיל ילדי ישראל בכלי אוכל שאינם כשרים.