שבת

הורדת המים בשירותים בשבת

  • י"ב אלול התשע"ז

שאלה

האם מותר ללחוץ על כפתור שחרור המים באסלה בשבת? היות שהכפתור משחרר מים רבים.

תודה מראש בברכת התורה הפונה [בחורה]

תשובה

שלום רב,

מותר להוריד את המים בשירותים בשבת ויום טוב. אמנם אם יש בשירותים סבון שגורם לצביעת המים, נחלקו הפוסקים אם לאסור או להתיר (יעויין מה שהביא בזה בספר פסקי תשובות סימן שכ אות כה), ודעת הגר"ע יוסף זצ"ל להתיר, ושאין לחוש בזה לא לאיסור צובע ולא לאיסור מוליד ריח במים ולא לאיסור ממחק (יעויין חזון עובדיה שבת חלק ה' עמודים כח-לב).

בברכה,

הלל מאירס