שו"ת יום כיפור

מה עושה גוי בכיפור

  • י"ב אלול התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב , אמי לא יהודייה ואני רוצה לשאול מה עלי לעשות ביום כיפור ובכל חג אחר , אני בן 22 רוב חיי לא שמרתי כיפור והרגשתי חרטה גדולה בתוכי יצא שפעם אחת ניסיתי לשמור אבל אמי לא שומרת וזה קצת קשה גם חגים אנו לא חוגגים למרות שאני נוצרי אני מאוד מאמין בדת ובבורא עולם ואני שומע אין ספור הרצאות של רבנים צדיקים ומידי פעם אני קורא תהילים אני רוצה תעצה של הרב מה עליי לעשות כדאי להתחזק? אין מי שיעזור לי ואני מפחד להתחיל לבד..

תשובה

שלום וברכה

אין כל צורך שתצום בכיפור, זה עינוי מיותר עבור מי שאינו יהודי. אין כל מקום לפחד. עליך לשמור שבע מצוות בני נח ולהאמין בבורא יחיד שנתן תורה לעמו ישראל ותו לא.

מאחר ואתה יודע את הסוד שבראש השנה דנים את כל העולם תוכל לבקש מבורא עולם בימים אלו שיתן לך שנה טובה וברוכה.

בהצלחה,