שאל את הרב - כללי

האם יש לרופאים חלק בעולם הבא?

  • ט"ו אלול התשע"ז

שאלה

זה נכון שלרופאים אין חלק בעולם הבא? תודה

תשובה

שלום רב,

בוודאי שגם לרופאים יש חלק לעולם הבא, ואמנם נאמר במשנה מסכת קידושין (דף פב עמוד א) טוב שברופאים לגיהנום, ופירש רש"י, שהוא משום שרופא כזה אינו ירא מן החולי, ומאכלו מאכל בריאים, ואינו משבר לבו למקום, ופעמים שהורג נפשות, ויש בידו לרפאות העני ואינו מרפא.

וכמה מן המפרשים (יעויין מהרש"א, פתח עינים, ותפארת ישראל על המשניות קידושין פרק ד אות עז) כתבו בסגנון דומה, שהוא משום שהטוב שברופאים מחזיק עצמו לטוב ולמומחה שברופאים שאין כמוהו, וסומך ביותר על עצמו ואינו מתייעץ ונושא ונותן עם רופאים אחרים, וכן אינו חושש לעיין היטב בספרי הרפואות קודם שיתן לחולה סמי רפואה, ולפעמים זה גורם לו לטעות ולהרוג את החולה. ע"ש. אולם על רופא שאינו מתנהג כך - בוודאי שלא עליו דיברה המשנה, ואדרבה שכרו רב מאוד על זה שזוכה להביא מזור ומרפא לחולים ולהציל נפשות הרבה.

בברכה,

הלל מאירס