פסוקים בהזמנה לחתונה שחייבים גניזה

  • ט"ז אלול התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, ב"ה בשעה טובה ומוצלחת, אנו מתחתנים ורציתי לעשות הזמנה כזו שהמלל שבה לא יהיה חייב בגניזה.

במלל של ההזמנה שעשינו יש שם את הפסוק "זָכַרְתִּי לָךְ חֶסֶד נְעוּרַיִךְ, אַהֲבַת כְּלוּלוֹתָיִךְ, לֶכְתֵּךְ אַחֲרַי בַּמִּדְבָּר, בְּאֶרֶץ לֹא זְרוּעָה" (ירמיהו ב ב).

וגם כתוב בהזמנה "בשבח והודיה לה' יתברך" ואי"ה האם המלל הזה מצריך בגניזה? ואם כן אז מה? בתודה רבה מראש.

תשובה

שלום רב,

1. הפסוק "זכרתי לך חסד נעוריך" וגו' טעון גניזה. ולכן אין להדפיס פסוק זה כמו שהוא בהזמנה, כי במציאות אנשים לא יקפידו להניח בגניזה, ונמצא שזה מביא אותם לידי מכשול (וכן ראה מה שהביא בזה בספר גנזי הקודש פרק ט סעיף ה ובהערה שם).

2. "בשבח והודיה לה' יתברך" וכן "אי"ה" - אינם טעונים גניזה.

בברכת מזל טוב,

הלל מאירס