האם מותר לאחות לחבק את אחיה?

  • ט"ז אלול התשע"ז

שאלה

שלום לכבוד הרב! אחות של בעלי מגיעה בפעם הראשונה אלינו לחו"ל והם לא התראו מאז שהייתה ילדה.... כ-13 שנים בערך... היום היא כבר בחורה בת עשרים וקצת.. אנחנו שומרים זאת סוד ממנו. היא רוצה רק לדעת אם כשתגיע היא תוכל לחבק אותו? אנחנו משפחה חרדית. לא יודעת מה לענות לה.... אני לא רוצה ליצור מצב לא נעים.... אשמח לקבל תשובה מהרב. בברכה....

תשובה

שלום רב,

אסור לאח ואחות להתחבק ולהתנשק (שלחן ערוך אבן העזר סימן כא סעיף ז), אולם הם יכולים להקל ללחוץ ידיים (וכן יעויין בשו"ת קובץ תשובות חלק ב' סימן כ אות ג).

בברכה,

הלל מאירס