האם יש גזל ברב קו שלא הוטען

  • ט"ז אלול התשע"ז

שאלה

שלום, העברתי את כרטיס הרב קו באוטובוס קו 1 (שבו מטעינים לבד את הכרטיס) המכונה גבתה לי 30 ש"ח, וקיבלתי אישור שהכסף שולם והכרטיס לא נטען, שאלתי את הנהג מה זה אומר, אמר שזה קורה לפעמים וצריך ללכת לעמדת רב קו לקבל את הכסף חזרה, היות ואין לי עמדה קרובה לא הסתדר לי ללכת מרחק כה רב בשביל לקבל את הכסף, החלטתי לסע מספר נסיעות בקו זה, כמספר הנסיעות שהיו אמורות להטען, מבלי להעביר את הכרטיס כך שאחזיר לעצמי את הכסף שנבלע במכשיר, רציתי לדעת האם היה מותר לי לעשות זאת, ואם לא מדוע, ואיך צריך לתקן. אשמח לתשובה בהקדם. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

הלכתית אכן ניתן לעשות כך, אבל לא כדאי כי פקחים מצוים יותר בקווים אלו וכמובן שהתירוץ שלך לא יתקבל בשום מקום.