קידוש בבית הכנסת להולדת הבן

  • י"ט אלול התשע"ז

שאלה

האם יש חובה לערוך קידוש בבית הכנסת להולדת הבן בשבת לאחר שנולד ובכלל? הננו ספרדים בני עדות המזרח. הרי עורכים "ברית יצחק" וברית, צריך גם קידוש בשבת בביהכנ"ס עם כיבוד וכו'? אם כן אשמח לדעת מה המקור או הטעם. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מנהג האשכנזים לעשות סעודה ומשתה בליל שבת לאחר שנולד בן זכר (רמ"א יורה דעה סימן רסה סעיף יב), וזהו מה שנקרא "שלום זכר", אולם כמדומה שאצל הספרדים לא נהגו בזה, ועושים רק ברית יצחק בלילה שלפני הברית.

בברכה,

הלל מאירס