מתי לעלות לקבר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אנחנו משפחה מסורתית ,לפני יותר משנתיים אמי נפטרה והלכנו במשך השנה בכל ראש חודש לבית הקברות עד לסיום השנה הראשונה היום אני הולכת לשם לפני כל חג, וגם לפני האזכרה האם נהגנו נכון? ומה עלינו לעשות כעת?

תשובה

שלום

אפילו שאין חיוב לעלות כל חודש אין בזה בעיה, וזה הועיל לנפטר.( יש כמה קהילות ספרדיות שאכן נוהגות לעלות כל חודש בתאריך הפטירה). הזמנים הקבועים שצריך לעלות הם כל שנה ביום הפטירה.