גר צדק

  • כ"א אלול התשע"ז

שאלה

שלום רב כבוד הרב, חבר טוב מתחתן גם יותר בקרוב. אותה הגיורת עברה גיור דרך הצבא. החבר, לפני שהציע, נפרד ממנה מחשש שהגיור לא כשר כי בכל זאת הוא בן יחיד וכן מבין קצת את החשיבות. הבחורה הביאה את הוכחות הגיור והם חזרו ואמורים להתחתן. השאלה שלי היא האם היא באמת נחשבת יהודיה? האם הילדים שהם יביאו לעולם יהיו יהודים כשרים? רק חשוב לציין שהגיורת לא שומרת מצוות (שבת בראש ובראשונה) ולא ידוע לי אם אי פעם שמרה. היא הגיעה לארץ בגלל שאביה הוא יהודי ורצתה לשרת בצבא ועל כן גיירו אותה בתהליך מזורז. תודה רבה מראש על התשובה ותזכו למצוות אירגון הידברות הוא חסד לעולם שלנו היום.

תשובה

שלום וברכה

אם היא מעולם לא קיבלה עליה באמת עול מצוות הגיור בספק גדול ואין ליהודי כשר להינשא לה חלילה עד שתתגייר שוב ותקבל עליה עול מצוות.