שכר לרשעים בעולם הזה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב... רציתי לשאול בקשר לפרש של המישפט שהקדוש בוך הוא נותן לרשעים את כל השכר בעולם הזה וזה קשה לי מאוד.. כי הוא בעצם עושה את כל הטוב שיכול להיות לאדם ובעצם לרשעים הוא נותן להם הכל פה.. והרי רשום ששניה אחת בגן עדן שווה יותר מכל ההנאות של העולם הזה ?

תשובה

שלום

עופר שאלה יפה חכמים ביארו בנקודה הזאת שהשכר ניתן לפי הערך שהאדם נותן לדבר, אם אדם מבקש אל תשלם לי בשקלים אני רוצה בדולרים , יקבל דולרים כי בשבילו זה נקרא שכר.

אותו דבר במעשי הרשעים הם מאמינים רק בעולם הזה ובהנאותיו, הם אומרים עזוב אותי מעולם הבא ושכר רוחני, אני רוצה מזומן פה בחיים טובים, כיון שזה הדבר שהם רוצים לקבל את זה יקבלו.

דבר נוסף הם קובעים את גובה השכר, אם שווה להם בשביל הנאה גשמית לוותר על מצוות ותורה, גם כאשר יעשו את המצווה יחשבו להם כמה הנאות נהנו מהעולם הזה וזה יהיה כנגד המצוות.