תורה ומדע

שמיים אדומים

  • כ"ו אלול התשע"ז

שאלה

לאחרונה קיימת תופעה בעת זריחה ושקיעת השמש השמיים נצבעים באדום. האם העניין מסמן משהו לעם היהודי ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

שבירת קרני האור של השמש באטמוספירה, היא שיוצרות את הצבע הכחול (האוויר באטמוספירה מפזר טוב יותר את הגלים הקצרים, ולכן הצבע הכחול "נמרח" בשמים טוב יותר מכל ספקטרום הצבעים).

בזריחה ובשקיעה, השמש נמוכה בשמים, לכן קרני השמש עוברות מרחק ארוך יותר - כך מגיעים אלינו גלי האור הארוכים - אדום וכתום

עמוד השחר הוא זמן תחילת היום בהלכה. ולגבי שקיעת החמה, מיד לאחר השקיעה מתחיל זמן הנקרא בין השמשות, שהוא נחשב בין יום ללילה, ומסתיים בצאת הכוכבים.

צבעי השקיעה הם אינדיקציה לפרק זמן זה, שיש הלכות זמניות רבות שקשורות בה (זמני קרבנות, תפילות, מצוות ועוד).

 בברכה,

דניאל בלס