האם ישנו חיוב לענוד טבעת נישואין?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב- שאלתי היא האם יש חיוב ללכת ביום יום עבור גבר ועברו אישה עם טבעת הנישואין . בנוסף - גם עבור מקרה בו יש חיוב וגם עבור מקרה בו אין חיוב האם ניתן להחליף את הטבעת המקורית בטבעת אחרת שיש ברשותי והוענקה לי על ידי קרובי משפחה של אישתי בתקופת האירוסין ? תודה רבה ובשורות טובות.

תשובה

שלום

אין חיוב לאשה ללכת עם הטבעת, רגע לאחר שנעשו הקודשין באמצעות הטבעת , אין לה חשיבות הלכתית.

לגבי הטבעת של הגבר אין לה כל משמעות הלכתית ואינה משמשת כחלק מהליך הקידושין כלל.