הזדמנות שניה לאדם שעשה טעות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם יש הלכה או מדרש שאומר לנו שצריך לתת לאדם הזדמנות שניה אם עשה טעות?

תשובה

שלום

עדן ישנה הלכה שאומרת שאסור להיות אכזר, לדוגמא אם אדם פגע בך ואחרי מגיע לבקש סליחה כתוב- אל יהיה אכזר ולא ימחל, אלא ימחל לו.

וכך אנו לומדים מהקב"ה עצמו שמוחל ומעביר על חטאינו כאשר אנו שבים אליו בלב שלם. אומנם לתת הזדמנות שניה זה דבר ראוי, כפי שהיינו רוצים שינהגו גם איתנו, אבל כל מקרה לגופו פעמים שהפגיעה קשה ואז אין חובה, ואולי גם רצוי לא לתת הזדמנות, אלא פשוט למחול בלב, ולמעשה להתייחס כאילו לא נמחל.

כל מקרה צריך לדון לגופו בכל ההשלכות שלו.