באיזה כיוון המיטות צריכות להיות?

  • ד' תשרי התשע"ח

שאלה

שלום וברכה, אשמח לדעת באיזה כיוון מיטה צריכה להיות בבית? קראתי בכל מיני מקומות על כיוונים שונים.. אני שואלת מאחר ובעלי ואני טרם הצלחנו להביא ילדים לעולם מזה 3 שנים וחצי.. אני גרים בירושלים וברחוב ביתנו יש בית כנסת שבו מתפללים לכיוון צפון... תודה לתשובתכם

תשובה

שלום רב,

לדעת רבותינו הפוסקים, אסור לאדם (כשאשתו עמו, וכשאין אשתו עמו נכון להיזהר) לישון בין מזרח למערב, אלא יישן בין צפון לדרום באופן שראש המיטה בצפון ומרגלותיה בדרום.

אולם לדעת רבותינו המקובלים, אדרבה, אסור לאדם לישון בין צפון לדרום, אלא בין מזרח למערב דווקא, וראש המיטה למזרח ומרגלותיה למערב.

ולעניין מעשה, הרוצה לנהוג כדעת רבותינו הפוסקים ולהניח מיטתו בין צפון לדרום, רשאי לעשות כן. והרוצה לנהוג כדעת רבותינו המקובלים, ולהניח מיטתו בין מזרח למערב, כשראשו למזרח ומרגלותיו למערב, רשאי לעשות כן.

ומכל מקום יש מי שכתב, שיעשה אדם תמיד לפי צד אחד, בין מזרח ומערב או בין צפון ודרום, כי על ידי כך הוא מקיים לכל הפחות דעה אחת, אבל אם פעם עושה כך ופעם עושה כך, הרי הוא סותר את עצמו -
יעויין https://www.hidabroot.org/question/240473

2. כדאי לראות בקישור הבא סגולות לזרע של קיימא https://www.hidabroot.org/question/183297

בשורות טובות בקרוב,

הלל מאירס