שיחת חולין בבית הכנסת

  • ד' תשרי התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב, כל הזמן אני שומעת רבנים שאומרים שצריך להתחזק בעניין שלא לדבר בבית הכנסת, השאלה מתי בדיוק? בזמן התפילה? ואם סיימו להתפלל מותר? ואם זה להגיד שבת שלום וכדו' גם אסור? ואם בית הכנסת ריק מאנשים, מותר לדבר דברי חול? תודה מראש וכל טוב!

תשובה

שלום רב,

1. האיסור לדבר דברי חולין בבית הכנסת הוא בכל זמן - גם שלא בשעת התפילה, וגם אם בית הכנסת ריק מאנשים.

2. גם שיחת חולין שיש בה צורך כגון דיבור על עניני פרנסה אסורה בבית הכנסת. וכל שכן שיחה בטלה שאין בה שום צורך (ראה שלחן ערוך אורח חיים סימן קנא סעיף א ומשנה ברורה סק"ב. וע"ע בשו"ת עולת יצחק חלק ב' סימן נט).

3. מותר לומר שבת שלום בבית הכנסת.

בברכה,

הלל מאירס