מה כדאי ללמוד ובאיזה סדר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד לרב היקר שלום רב! אודה לך מאוד אם תוכל לענות לי על שאלותי: 1) בעז"`ה החלטתי להתקרב יותר אל ה` ולהגדיל את ידיעותי בתורה (הייתי כבר דתי). אני רוצה יותר ללמוד תורה אך כשהתחלתי ראיתי עד כמה אני בור והחלטתי ללמוד תנ"ך משנה וגמרא והלכות בחלוקות. אך מכיוון שאין לי כל כך הרבה זמן ( עקב לימודי) וגם שקשה ללמוד הרבה אני לא מצליח ללמוד כמעט כלום. האם הרב יוכל לציין ולפרט מה כדאי ורצוי ללמוד כשיעורי תורה ומהו הסדר הנכון בלימוד ואיך לחלק את לימודי ? בהערכה רבה.

תשובה

שלום

1.גמרא זה יסוד וחשוב מאד, ועיקר אור התורה שבעל פה מונח בה, ואת זה רצוי לעשות יחד עם שיעור וכדומה כדי לקבל את ההבנה הבסיסית כציד ללמוד גמרא.

2.הלכה, אתה יכול ללמוד לבד מתוך הספרים המקוצרים כמו ילקוט יוסף של הרב עובדיה וכך תדע את עיקרי המעשה, כיצד לחיות ולקיים ביום יום את ההלכה.

3. את פרשת השבוע תוכל לחלק לשבע וכל יום ללמוד את החלק של היום יחד עם פרוש רש"י, ושבת להוסיף פרוש נוסף כדוגמאת האור החיים , דבר שמענג מאד ומוסיף לטהרת הנפש. עלה והצלח