שאל את הרב - כללי

מה עושים בגן עדן?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

השאלה שלי היא: שנשמת האדם עולה למעלה ונותנת את הדין שלה ומסיימת להתנקות בגיהנום או בדברים אחרים ואז היא נכנסת לגן עדן אז מה התכלית שלה?? בגן עדן אלה חיי נצח מה עושים שם האם יש תפקיד מסויים אני יודע שזאת שאלה עמוקה ואי אפשר להסביר אותה בכמה מילים אבל בכל זאת אם אפשר על קצה המזלג תודה

תשובה

האדם לא נברא אלא להתענג , והעונג הכי גדול זה זיו השכינה. כיצד בדיוק זה נראה ואיך חשים אין לנו מושג בעולם פה, אבל חז"ל כתבו שאם תיקח את כל הנאות העולם הזה, אוכל, טיולים, מוסיקה הכל! תצמצם את זה לרגע אחד של הנאה זה לא שווה לקורת רוח - שזה רמה פחותה של הרגשת הנאה בעולם הבא.

והדבר הוא מאד מובן- הרי הקב"ה הוא מקור הכל, והוא מקור ויוצר התענוגים פה בעולם הזה, וכלל שיורדים המחיצות בינו לבין הברואים ההנאה שלהם גודלת כיון שהוא מגלה יותר ויותר את כוחו להייטיב, אם כן בעולם הבא שהמחיצות יורדות כמעט לגמרי ההנאה היא אין סופית.

מדרשי חז"ל מלאים מתיאורים של משלים להנאות הלוו, אבל ודאי שאילו יהיו הנאות רוחניות של חוכמה והשגה אלוקית.