האם גם בשכיר גוי עוברים על לא תלין?

  • ו' תשרי התשע"ח

שאלה

כבוד הרב, יש לי שאלה איסור לא תלין זה רק בינו לבין יהודי או גם גוי. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מי שמעכב שכר של פועל גוי לא עובר על איסור "לא תלין פעלת שכר אתך עד בקר" (ויקרא יט יג), אולם כן עובר על העשה של "ביומו תתן שכרו" (דברים כד טו).

מקורות: ספר המצוות להרמב"ם (עשה ר, ולא תעשה רלח) וספר החינוך (מצווה רל). וע"ע בשו"ת תשובות והנהגות חלק ב' (סימן תשל).

בברכה,

הלל מאירס