ציור דברי קדושה

  • ז' תשרי התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב, אני מציירת ולאחרונה ברוך השם התחלתי להתחזק ולהתקרב לדת. ומאז כל מה שבא לי לצייר זה רק דברים הקשורים בדת והייתי רוצה לדעת אם יש פסול בציור דברי קדושה, והוספת משפטים מהתורה, מהתפילות ודברי חכמים בכללי לציורים שלי. האם יש דברים שכן מותר ודברים שאסור. תודה רבה, שנה טובה וגמר חתימה טובה. :-)

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

אין פסול בציור דברי קדושה אם נעשים כפי ההלכה וכפי השקפת הדת. (אין לעשות ציורים של החמה לבנה, או הכוכבים (שלמים) וכן אין לצייר המציאותים העליונים הרוחניים אלא באופן מופשט. דמות רבנים או יהודים של דורות קודמים, אין לצייר אלא באופן שמשקיף הקפדת שמירה על כל המצוות, וכידוע שהם בעצם שמרו על כל מצוות התורה).

לגבי הוספת פסוקים, תפילות, או מאמרי החכמים ממקורות התורה, יש להקפיד שלא יהא בו אחד משמות קודש של הבורא, ושלא יהא רעיון שלם בציטוט מדוייקת שנרשם באותיות של אשורית (מרובעות) - כי אז יתכן שהתמונה תצטרך גניזה ושיהא אסור לעמוד בלי צניעות לנגדה.

מותר לרשום את הציטוטים על התמונה באם יתנהגו עם התמונה בסיומה בקדושה הנז"ל.

בברכה,

רב נחום