מותר להשאיר טלויזיה פתוחה בשבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני שומרת שבת כהלכה אך בעלי לא. אני מסבירה לילדים שאסור לראות טלויזיה בשבת אך מכוון שבעלי כן צופה בטלויזיה זה מבלבל אותם מאוד. לכן רציתי לדעת אם מותר להשאיר טלויזיה דלוקה על ערוץ מסוים ולצפות בה מבלי להעביר תחנות או להגביר ולהוריד קול.

תשובה

כאשר הטלויזיה דלוקה מערב שבת ולא מעבירים בשבת ערוצים אין כאן חילול שבת בפועל , אלא שמדרבנן זה נכלל בדברים שאינם תואמים את אופי השבת ולכן נאסרו.

לכן במקרה כזה תסבירי לילדים שבגלל שלא מעבירים ערוצים ולא נוגעים אין חילול שבת, אבל מי שרוצה באמת לכבד גם את השבת לא צופה בטלוזיה בשבת, ולאבא קשה קצת ובעתיד גם הוא יפסיק. הרבה הצלחה