תפילה וברכות

מצוואת הפרשת חלה

  • י"א תשרי התשע"ח

שאלה

בס"ד שלום ברכה והצלחה לכם אמן! הריני רותי בת מלך שזכיתי ברוב רחמיו להיוולד יהודיה. אני משתדלת לעשות הפרשת חלה כל שישי, מקפידה מאוד בערבי חגים . אני אישה ונמצאת לבד בבית. להפרדת חלה כמובן צריך קמח כמות כהלכה . אני אופה בשמחה . אך לא יודעת אם בשביל סכ"ה אכילה שלי 200 גרם לחם כל השבת בכל זאת עדיף לאפות ואת שאר הלחם לתת לציפורים. זה כרוך כמובן בהוצאה כספית וגם בעבודה . אשמח לתשובה בהקדם. כתיבה וחתימה טובה בספר חיים טובים של ה' יתברך שמו לעד!!!

תשובה

שלום וברכה

אשרייך ואשרי חלקך.

הדרך הנכונה היא לתת לשכנים מהחלות שלך. למשל אם יש עניים או חולים או מי שעושה שמחה ואת שולחת חלה לכבוד שבת ובזה שכרך כפול ומכופל.