טבילת מחט שתופרים בו עוף ממולא

  • י"ג תשרי התשע"ח

שאלה

שלום הרב, האם צריך לטבול מחט שבה אני נעזרת לתפירת עוף ממולא? תודה

תשובה

שלום רב,

יש להטבילו ללא ברכה.

מקורות: אמנם דעת הש"ך יורה דעה (סימן קכ ס"ק יא) שמחט כזה פטור מטבילה. אולם בספר יוסף אומץ (דיני טבילת כלים עמוד 345) ובספר נוהג כצאן יוסף (עמוד פז) כתבו, שמחט שתופרין בה מולייתא, ר"ל שתופרין בה בשר שממלאין אותו בבצים וקמח צריך טבילה . וכן ע"ע בדרכי תשובה (סימן קכ ס"ק מד) שלפי דעת הפרי חדש יוצא שיש להטביל מחט זה ללא ברכה.

בברכה,

הלל מאירס