חברה והשקפה

אם לא רציתי שקרוב אלי יחלל שבת וביקשתי מזר, זה חמור?

  • י"ח תשרי התשע"ח

שאלה

זה היה ערב שבת, ובן זוגי קיבל החלטה לפני השבת לשמור אותה איתי (אני שומרת באופן קבוע), התארחנו אצל משפחתי ובחזרה הביתה לקחו מפתחות על מנת לפתוח את דלת הבניין (ביומיום זה אוטומטי), כשהגענו לדלת ניסינו לפתוח עם המפתח שנכנס לפתחו, אך לא הסתובב לפתוח. לאחר עשרים דקות כמעט של נסיונות , כשהשעה מאוחרת ואין עוברי אורח אחרים, הוא הציע לפתוח בעצמו עם קוד הכניסה. לא הסכמתי וחיכיתי שמישהו יגיע או אולי יצא מהבניין (יציאה ידנית ללא חילול שבת). הוא התעקש להקיש את הקוד בטענה שזהו פיקוח נפש. אך שוב התעקשתי שנחכה. לאחר מכן הגיע עובר אורח שנכנס לבניין ליד אך שני הבניינים מכילים קוד זהה, הוא עבר עם פלאפון בידו והבנתי שהוא מחלל שבת. מתוך לחץ ביקשתי שיפתח את הדלת אצלנו. והוא טען שאין לו בעיה. לאחר שהבנתי שזה לא תקין ביקשתי ממנו שיחדול ושזה לא חשוב אנחנו נסתדר. אך הוא כבר פתח את הדלת וכך נכנסנו. כל זה קרה כי כל כך לא רציתי שבן זוגי כשיש לו הזדמנות לשמור את השבת במלואה יחלל אותה , (כל כך חשוב לי שישמור) אך המחשבות על שגמרתי לאחר לחלל את השבת לא עוזבות. רציתי לדעת אם יש תשובה לזה? ואם כן מהי? (אני לא מכירה או זוכרת את האדם שפתח את הדלת) תודה רבה

תשובה

שלום ובברכה

אכן לא היה ראוי לבקש ממישהו אחר לחלל שבת בעבורך.

התשובה העיקרית מלבד החרטה והקבלה לעתיד היא להתחזק מאוד בשמירת שבת יחד עם בן זוגך וזה יכפר על הטעות.

עלי והצליחי,