נשים

צבע והדינר של הגרביונים

  • י"ט תשרי התשע"ח

שאלה

שלום רב, ברצוני לדעת מהו הדינר בגרביונים שצריך ללכת לפי ההלכה וכמו כן מהם הצבעים המותרים. בהלכות שקראתי מתוך סיפרונים בחלקן מופיע ש40 דינר וחלקן 70 ובאשר לצבע כתוב שאסור לראות את צבע הרגל של האישה, משכך האם ניתן לשים צבע גרביון בצבע גוף קצת יותר כהה מהרגל? או שצריך לגמרי שונה? זה נורא מבלבל כי מצד אחד ששאלתי רבניות אמרו לי שאסור גרביון צבע גוף בכלל, מצד שני ישנן רבניות שאומרות אחרת וכן שמות גרביונים כאלה, אשמח לתשובה ואת מקור ההלכה. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

הגרביונים צרכים להיות ניכרים שאינם הרגל עצמה.

בצבע כחול שחור וכדו' צריך בערך 20 דנייר, בצבע גוף צריך 40/70 דנייר כל אחת לפי הרגל שלה כדי שיהיה ניכר שזה לא הרגל עצמה אלא גרביונים.