תפילה וברכות

שלום כבוד הרב, יש לי הרגשה שאני מתאמצת מאוד להתרכז בכל מילה בברכה ותפילה וזה מקשה עליי להתמיד

  • כ"ח תשרי התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב, קוראים לי רוני, בעברי לא שמרתי בצורה הדוקה שבת, ברכות ותפילות וב5 השנים האחרונות התחזקתי מאוד ברוך השם. בחודשיים שלושה האחרונים התחלתי לחשוב יותר לעמוק על משמעות המילים, על הברכה, על התפילה כל מילה ומילה. בעקבות המחשבות האלה אני מתקשה מאוד להתפלל, ולברך ברכות כמו "אשר יצר" כי לוקח לי המון זמן להבין כל מילה ולחבר אותה לשניה. אשמח מאוד לעזרה בנושא כי זה קשה לי מאוד תודה רבה על העזרה

תשובה

שלום וברכה

אין לכוון כל מילה ומילה ולחשוב מה היא מתכוונת.

יש לומר את הברכות לבורא עולם כדבר איש אל רעהו ולומר לו את נוסח הברכה בהבנה פשוטה ורגילה מה שאת אומרת כגון אני מודה לך על פרי העץ וזהו ולא להכביד בכוונות המסבכות את האדם עד שלבסוף היצר מנסה להוריד את האדם מהברכות לגמרי עקב הקושי.