נטילת ידיים בבוקר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אחרי השרותים נוטלים ידיים לסירוגין(ימין שמאל ימין שמאל ימין שמאל)ואחר כך מברכים אשר יצר. ולפני הלחם נוטלים ידיים שלוש פעמים ימין ושלוש פעמים שמאל-מברכים על נטילת ידיים ואחר כך מנגבים ואוכלים. אני לא מבינה למה רשום בסידור לפני ברכות השחר-נטילה לסירוגין ואחר כך ברכה על נטילת ידיים ואחר כך ברכת אשר יצר-אשמח לקבל הסבר מדוע יש שינוי?, ובכלל למה מברכים אשר קידשנו, אם שלמה המלך הוא שקיבל את המצוה הזאת מהשד?. תודה רבה והמשך הצלחה

תשובה

ישר עם הקימה בבוקר נוטלים ידים לטהרה. על נטילה זו ממברכים כפי שמופיע בסידור.

מברכים אותה אחרי שמתפנים ומנקים את הגוף ולכן ברכה זו מופיעה בצירוף ברכת אשר יצר.

אשר קידשנו מברכים בכל המצוות מדרבנן ומתיחס לציווי לשמוע בקול דברי חכמים ולקיים את המצוות שהוסיפו לנו.