האם מותר לנסוע עם ציצית בשבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני חוזר בתשובה מזה כארבע שנים, וכתוצאה מעבודתי אני נאלץ לעיתים לעבוד בשבת. עבודתי בעייתית מבחינת פיקוח נפש ואין ביכולתי לראות אם בורא עולם מכווין אותי למקום אחר שהרי פרנסה היא מהשמיים. שאלתי היא האם מותר לי לנסוע במכונית עם ציצית בשבת?

תשובה

אם עבודתך נחשבת פיקוח נפש, אתה יכול לנסוע עם ציצית כובע ומה שתרצה.

 אם אינה פיקוח נפש הרי זה חילול שבת וגם בלי ציצית הרי אתה עצמך בבחינת פיקוח נפש רוחנית.

וכמובן שאסור לך לנסוע.