האם יש חייזרים בכוכבים אחרים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב האם יש חייזרים בכוכבים אחרים?

תשובה

אהאסטרונום הידוע ד"ר נ. וידאל (אסטרונום בכיר במצפה הכוכבים המלכותי הבריטי "גריניץ", ופרופסור אורח במרכז לאטרופיזיקה באוניברסיטת הרוורד) מציין בהתפעלות בספרו "צבא השמים" (חלק א, עמ` 250) שכאשר נשאל באותה תקופה המקובל הידוע הרב מרדכי שרעבי ז"ל בדבר האפשרות של קיום חיים כל שהם על פני הירח, השיב הרב הישיש בציטוט מהקדמת הזוהר (ב"פתיחת אליהו"): "ובראת שמיא וארעא (ובראת שמים וארץ) וכו`.

ובארעא (ובארץ= כדור הארץ), אילנין ודשאין (אילנות ודשאים) וכו` ועופין ונונין ובעירין (ועופות ודגים, חיות ובהמות), ובני נשא (ובני אדם)". לאור זאת, המשיך הרב, נמצא שלא יתכנו חיים על פני הירח. שהרי נאמר במפורש "ובארעא –אילנין ודשאין וכו"` משמע שרק בארץ נבראו צמחים, בעלי-חיים ובני-אדם. ד"ר וידאל ממשיך וכותב שלפי אותו ציטוט נמצא שלדעת המקובלים לא יתכנו חיים לא רק על הירח, אלא גם בשום גרם שמיימי אחר