באיזה צורה ניתנו האותיות של התורה ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי שאלה שאני מבקש בבקשה שהרב זמיר כהן יענה עליה זה חשוב לי מאוד אמיתותה של התשובה שלכם!!! אני מבקש תשובה עניינית מוחלטת לא דוגמאות ולא פילוסופיה ותהליכים... השאלה: באיזה אותיות הקדוש ברוך הוא הביא לנו תתורה בהר סיני איזה אותיות איזה דפוס? כמו שכתוב בספר תורה רגיל אותו הדבר כמו שהרב זמיר כהן מסביר בהרצאתו סוד האותיות ?... ממש האותיות שאנחנו מכירים? או שהיו אותיות קדומות אחרות! שבהם נכתבה התורה שנתנה בהר סיני? עכשיו מההרצאות של הרב זמיר ברור מאוד והוא אומר שאלה האותיות ממש הדפוס הרגילות מה שאנחנו מכירים. הם מוקרנות בהדגמה במסך.. כלומר אם התשובה שלכם תגיד שהתורה נתנה ע"י אותיות אחרות כלומר הרב זמיר כהן בהרצאתו לא מדייק מבלבל לא מובן ועשיתם סבתוכה סלט וקשה מאוד להבין וגורם לחוסר אמונה לדבריו של הרב וזה אני לא רוצה שיקרה... אני מבקש בבקשה! תושבה ישירה פשוטה ברורה ועניינית. תודה רבה אודה לכם מאוד אם תחזירו לי תשובה

תשובה

האותיות דפוס שבהם כותבים היום את ספרי התורה שמכונים "כתב אשורי". בהם ניתנה ונכתבה התורה.