שאל את הרב - כללי

מה ההבדל בין לא תנאף ללא תחמוד?

  • ה' חשון התשע"ח

שאלה

שלום רב, מבקשת לדעת מה ההבדל בין לא תנאף ללא תחמוד אשת רעך ומה העונש על מי שעובר על כל מצווה. האם מצווה אחת חשובה יותר מהשנייה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. הציווי שנאמר בתורה (שמות כ יג) "לא תנאף" - הכוונה לאיסור קיום יחסי אישות עם אשת איש (יעויין רש"י שם).

אולם הציווי שנאמר בתורה (שם פסוק יד) "לא תחמוד אשת רעך" - הכוונה שאין לחמוד אשת חברו, ולהפציר בחברו שיגרש את אשתו, כדי שהוא יוכל לישא אותה (יעויין רמב"ם הלכות גזלה ואבדה פרק א הלכה ט, ושלחן ערוך חושן משפט סימן שנט סעיף י).

2. על איסור "לא תנאף" יש עונש מיתה. מה שאין כן על איסור "לא תחמוד אשת רעך" אין עונש מיתה (ואפילו מלקות אין על לאו זה וכמו שכתב הרמב"ם שם. וע"ע מנחת חינוך מצווה לח אות ז).

בברכה,

הלל מאירס