מוצר שנשכח בחנות

  • ה' חשון התשע"ח

שאלה

הי שלום ברשותי יש חנות שאנשים שכוחים שם כל מיני חפצים ממשחקים ועד למצלמות שאלתי האם מותר לי להשתשמש בזה כי זה שוכב למעלה משנה חסר שימוש למרות פרסומינו לבוא לאסוף והאם נכון לשים שלט שמה שלא נלקח לאחר 30 יום דינו כהפקר?

תשובה

שלום וברכה

אם שמים שלט בולט שהכניסה לחנות היא על תנאי שכל חפץ שלא יידרש תוך שלושים יום יהיה הפקר, מורת לקחת את החפצים לאחר שלושים יום..

על העבר צריך לרשום בפנקס את כל החפצים ואת שווים ויכולים להשתמש בהם וכאשר יבוא אליהו הנביא לפני ביאת משיח נדע למי היו שייכים החפצים ונשלם להם.

דברים שאת לא צריכה יש להניח בצד ולא להשתמש.