שום בצל וביצה קלופים

  • ה' חשון התשע"ח

שאלה

ביצה קשה, האם להשאירה שלמה וקלופה/לא קלופה? האם לחצות אותה, כשהיא קלופה זה מספיק? שום - קלוף וחצוי? לא קלוף? בצל - האם קלוף לגמרי או העיקר שהשורש יישאר או לקלף ולחתוך מעט? תודה :)

תשובה

שלום רב,

שום בצל וביצה קלופים לגמרי שעבר עליהם הלילה - אין לאכול כלל, אולם אם השאירו עליהם אפילו מקצת מהקליפה או השורש הם מותרים באכילה.

ואם כבר קילפו אותם לגמרי והסירו את כל השורש - העצה היא לערב אותם בתוך מאכלים אחרים כגון סלט לפני עלות השחר - ואז הם מותרים באכילה - ראי https://www.hidabroot.org/question/223554

בברכה,

הלל מאירס