מצאתי סיגריה אלקטרונית

  • ו' חשון התשע"ח

שאלה

מצאתי סיגריא אלוקטרונית בחנייה ליד ביתי שזה משתמשת להמון דיירים לכמה בנינים והיא גם אצל גן ציבורי ותליתי פתק שמי שאבדו יתקשר אלי, עברו כמה ימים ושום אחד לא התקשר מה עלי לעשות? והאם מותר לי להשתמש עמו? וכמה זמן צריך אני להמתין?

תשובה

שלום וברכה

אם רוב העוברים ושבים במקום לא מחזירים אבידות, או אם אין סימן בסיגריה, מותר לקחת אותו לעצמך.

אם רוב העוברים ושבים במקום מחזירים אבידות ויש סימן בסיגריה, מותר לקחת אותו לעצמך, רק לאחר שתברר כמה עלות סיגריה חדשה כזאת ותרשום בפנקס שמצאת סיגריה עם סימנים אלו ואלו ושאתה חייב לשלם סך כך וכך לבעל הסיגריה. את הפנקס יש לשמור עד שיבוא אליהו הנביא.

בהצלחה,