שאל את הרב - כללי

עולם הבא

  • י"ח חשון התשע"ח

שאלה

שלום, מה יקרה אם אדם עושה דבר אחד שחז"ל כתבו עליו "אין לו חלק לעולם הבא" ודבר אחר שחז"ל אמרו עליו "מובטח לו שהוא בן העולם הבא"?! תודה

תשובה

שלום רב,

רק על אדם שיש לו חלק לעולם הבא, אמרו שאם יעשה כך וכך מובטח לו שיגיע לדרגה יותר גבוהה שהיא בן העולם הבא, אולם אדם שנאמר עליו שאין לו חלק לעולם הבא, זאת אומרת שאין לו אפילו חלק בסיסי בעולם הבא, לא שייך לומר עליו שמובטח לו שהוא בן העולם הבא - שהיא דרגה גבוהה יותר.

בברכה,

הלל מאירס