האם מותר להיות מלצר באולם לא כשר?

  • כ"ו חשון התשע"ח

שאלה

שלום וברכה, רציתי לדעת אם אני יכול להיות מלצר באולם לא כשר? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לכתחילה ראוי מאוד שלא לעבוד כמלצר באולם לא כשר, היות שיש דעות שזה בכלל מסייע בידי עוברי עבירה (יעויין רמ"א יורה דעה סימן קנא סעיף א, ומשנה ברורה סימן שמז סק"ז, ושו"ת יביע אומר חלק ב' חלק אורח חיים סימן טו, ושו"ת יחוה דעת חלק ג' סימן סז, ד"ה אלא).

וכן יש מקום לחשוש שיבוא בטעות לאכול מהמאכלים הלא כשרים (יעויין שו"ת יביע אומר חלק ד' חלק יורה דעה סימן ו).

וכן יש חשש שכאשר אנשים יראו מלצר דתי - יחשבו בטעות שיש לאולם הכשר, ויכול להביא אותם לידי מכשול לאכול דברים לא כשרים.

ה' יעזור שתזכה למצוא עבודה בהיתר גמור ללא חשש איסור.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס