כשרות של עלים ורמת הבדיקה שלהם

  • כ"ז חשון התשע"ח

שאלה

לכבוד הרב שלום, שאלתי היא, אם השרתי עלים ירוקים במי סבון ושטפתי טוב, ולא ראיתי חרקים האם זה מספיק? שמעתי שיש כאלו אנשים שבודקים עם מקרנים וזכוכית מגדלת, אבל הרי נאמר על התורה לא בשמיים היא, ואם מצוי שם משהו שאין העין יכולה לראותו, האם חייבים עליו? תודה

תשובה

שלום וברכה

יש לבדוק לפי הכללים שמורים לנו המומחים. אמת שתולעת קטנה שעין רגילה לא יכולה לראותה מחמת קוטנה אינה אסורה אולם לפעמים הסיבה שלא רואים את התועלת היא לא מחמת קוטנה אלא מחמת הסוואתה צבעה הדומה לעלה וכדו', במקרה כזה התולעת אסורה וחובה לנקות לפי ההוראות כדי שתולעים אלו יסורו מהעלים.

בהצלחה,